There is something wrong with the API

Dash Koers
De Dash Coin behoort tot de cryptocurrency. Er wordt gebruik gemaakt van de blockchain, net zoals de bekende Bitcoin doet. De Dash werkt echter sneller en effectiever. Betalingen kunnen supersnel gedaan worden, omdat je niet hoeft te wachten op een bevestiging. Ook is een sterk punt van de Dash dat het de financiële privacy van de gebruikers beschermt. Doordat de Dash zichzelf kan financieren, onder andere door allerlei onderzoeken, wordt hij continu doorontwikkeld. De Dash wil steeds klantvriendelijker worden. Door gebruik te maken van verschillende technologieën is dat de afgelopen jaren erg goed gelukt.

Hoe is de Dash ontstaan?
De Dash is ontstaan in 2014. Het werd eerst de Darkcoin genoemd. Dit kwam omdat de Dash is ontstaan met het doel om de gebruiker de nodige privacy en anonimiteit aan te bieden. De Bitcoin is opgericht door Satoshi Nakamoto en de Dash heeft gebruik gemaakt van dit ontwerp. Maar het is een munt die zich richt op de privacy van deze cryptografische valuta. De Dash heeft nog steeds zijn sterke coderingsfuncties, maar heeft wel zijn ambities herschreven. De Dash moet meer gebruikt kunnen worden voor dagelijkse transacties. Het digitale betaalmiddel dat u overal kunt uitgeven, is het motto geworden.

Hoe staat de Dash er nu voor?
Inmiddels is de Dash de 12e meest waardevolle cryptocurrency in de wereld. In 2017 heeft ook deze digitale munt een enorme boost gehad. De Dash Koers is toen enorm gestegen. Hij ligt dus erg goed in de markt. Dit komt onder andere door een actieve decentrale organisatie met duidelijke doelen. Er gaat bijvoorbeeld 10 procent van alle transacties naar de Dash Treasure. Deze middelen kunnen dan gebruikt worden voor de ontwikkeling en financiering van allerlei belangrijke projecten. Hierdoor is de Dash onafhankelijk en gaat het steeds beter met deze cryptocurrency en dus ook met de Dash Koers.

Hoe gaat het met de Dash Koers?
In 2017 hebben zeer veel investeerders enorme winsten gemaakt op diverse cryptocurrencies. De Dash Koers steeg met meer dan 8000 procent. Dit zijn natuurlijk ongekende stijgingen. Net zoals bij alle andere cryptocurrencies kan de prijs enorm snel stijgen en dalen. Doordat de Dash steeds beter wordt, is de munt een steeds interessanter voor investeerders. Met het geld dat in de Dash Treasure zit wordt de munt ook goed gepromoot. Je ziet dat de Dash een steeds groter netwerk krijgt. Dit is allemaal erg positief voor de koers.

Is beleggen in de Dash verstandig?
Speculeren over een cryptocurrency blijft risicovol. Natuurlijk zijn veel beleggers enorm rijk geworden van de cryptocurrency. Dit geldt zeker voor de Dash, die zoals al genoemd in 2017 een enorme waardevermeerdering heeft doorgemaakt. Maar doordat de Dash Koers enorm schommelt, kan je ook enorm verliezen. Een veel gehoord advies is om alleen te speculeren met geld dat je ook werkelijk kan missen.

Hoe verschilt de Dash van de Bitcoin?
Omdat de Bitcoin al veel langer bestaat en gebruik maakt van een stevige blockchain, lijkt deze munt al meer beproefd te zijn. De transacties van de Bitcoin moeten wel worden gevalideerd. Dit kan er voor zorgen dat het proces tijdrovend is en soms zelfs voor problemen kan zorgen, waardoor de verwerkingstijd erg groot is. De vraag is of de snellere Dash hiertegen op kan. Het verschil zit hem dus in het algoritme dat beide munten gebruiken. De Dash gebruikt het X11-algoritme i.c.m. de Conjoin-mixing, die ervoor zorgt dat de transacties versleuteld kunnen worden en dus de privacy regelt. Daarnaast kan de Bitcoin zich veel minder makkelijk door ontwikkelen door allerlei regels die bij deze munt horen. Voor de Dash is dit geen enkel probleem doordat hij zichzelf kan financieren en juist dit geld kan besteden aan de ontwikkeling.

Welke technologie gebruikt de Dash?
Doordat de Dash de privacy centraal stelt, kon het maar gedeeltelijk gebruik maken van de technologie van de Bitcoin. Vandaar dat er een aantal verbeteringen aan de blockchain zijn toegevoegd. Bij de Bitcoin en veel ander cryptocurrencies, wordt iedere transactie gepubliceerd in het zogeheten grootboek, de blockchain. De Dash gebruikt de PrivateSend technologie zodat alles geanonimiseerd is en het dus niet mogelijk is om de transacties te traceren. Omdat dit vergelijkbaar is met contact geld, kreeg de Dash zijn naam Digital Cash. Ook maakt de Dash gebruik van de technologie geheten InstantSend. Hiermee worden alle betalingen direct (binnen 5 seconden) gedaan door een decentraal netwerk van servers genaamd Masternodes. Dit zijn meer dan 4000 computers en servers die te allen tijde controleren of een transactie wel of niet toegestaan is. De snelheid is een groot voordeel, maar het is ook kostenbesparend.

Welke uitgangspunten heeft de Dash?
Om ervoor te zorgen dat de verificaties en transacties van de Dash vereenvoudigd worden, is de economische drijfveer het uitgangspunt van de Dash. De blockchain van de Dash zorgt ervoor dat de transacties worden goedgekeurd met zo weinig mogelijk ingewikkelde knooppunten. Maar het grote voordeel van de Dash is dat dit aantal heel goed beheersbaar is. Een ander uitgangspunt wat de Dash uniek maakt is de zelffinancieringsstructuur. Hierdoor kunnen de ontwikkelingen van de Dash in stand gehouden worden. Maar omdat ander crytocurrencies dit niet kunnen, maakt de Dash juist extra gebruik van al deze mogelijkheden. Er vinden momenteel allerlei onderzoeken plaats om te ontdekken op welke manier de Dash nog beter in de markt komt te staan.

Wat zijn de toekomstige zakelijke vooruitzichten van Dash?
De Dash heeft als doel om een medium te worden in alledaagse transacties. Om dit te bereiken moet de Dash wereldwijd gebruikt worden, en deze ambitie wordt steeds meer de realiteit. De Verenigde Staten is natuurlijk een belangrijk land, hier wordt de Dash al gebruikt. Maar ook juist in economische noodlijdende landen wil de Dash grond aan zijn voeten hebben. Ook hierin is de Dash continu aan het ontwikkelen. De toekomstperspectieven zien er goed uit voor de Dash, want ook deze economisch zwakkere landen introduceren cryptocurrencies. Voor het uitvoeren van snelle, goedkope en anonieme transacties is de Dash al zeer geschikt bevonden door zijn gebruikers tot nu toe, maar wat de toekomst van de munt in gaat houden blijft natuurlijk gokken.