Monero Koers
De Monero is een digitale munt. Je kunt hiermee elektronisch betalingen doen overal ter wereld. Doordat de Monero een veilige, snelle en goedkope manier van betalen is, wordt het steeds meer gebruikt. Daarnaast is de Monero een niet-traceerbaar valutasysteem. Alle transacties zijn door een speciaal soort cryptografie helemaal veilig. Er is dus een verminderde kans op frauduleuze acties, bijvoorbeeld de vreemde terugvorderingen. Vooral voor landen met economische instabiliteit kan de Monero een goed alternatief zijn voor de ouderwetse methodes. Door een sterk ontwikkelteam wordt de Monero continu verbeterd. Het wordt voor gebruikers en investeerders steeds interessanter om de Monero te gebruiken.
Hoe is Monero ontstaan?
Deze digitale munt vindt zijn oorsprong in 2012. Vanaf 2014 werd de Monero ook daadwerkelijk gebruikt. De Monero koers liet zijn eerste echte stijging zien in augustus 2016. Deze stijging was enorm, en heeft de munt een enorme boost gegeven. De Monero wordt geleid door een groep van 7 ontwikkelaars. Er zijn 2 ontwikkelaars die de publiciteit hebben gezocht, dit zijn David Latapie en Riccardo Spagni. Het project heeft zich ontwikkeld door crowdfunding en is als een opensource systeem in de markt gezet. Hierdoor zijn er op dit moment meer dan 200 ontwikkelaars bij de Monero betrokken. Door nieuwe implantaties is de verwachting dat de Monero steeds beter en daarmee steeds belangrijker zal worden.
Wat is het verschil met Bitcoin en Ethereum?
De meeste cryptocurrencies, zoals de bekende Bitcoin en Ethereum, maken gebruik van transparante blockchains. Dit betekent dat de gehele transactie een open karakter heeft, hij is dus verifieerbaar en traceerbaar. Hierbij hoort ook dat bekend moet zijn wie er betrokken zijn bij de transactie. De Monero maakt juist gebruik van het tegenovergestelde; het legt de nadruk op privacy. De transactie is helemaal censuurbestendig en niet traceerbaar. Wel is het mogelijk om de transactie transparant te maken. Want iedereen kan zijn transactie zichtbaar maken voor de persoon naar keuze. De privacy die de Monero biedt, speelt een zeer grote rol bij de populariteit van de munt.
Hoe werkt de Monero Koers?
Doordat de Monero gebruik maakt van een niet-transparante blockchain is deze cryptocurrency voor de gebruikers erg populair. Ook de Koers wordt bepaald door vraag en aanbod. Wanneer er minder aanbod is, zal de Koers stijgen. Maar net zoals alle andere cryptocurrencies zijn de koersen enorm volatiel. Dit betekent dat er enorme stijgingen kunnen zijn, maar ook enorme dalingen. Soms heeft ook de media een grote invloed op de Koers. Bij positieve berichten zal de Koers bijvoorbeeld weer gaan stijgen. Uiteindelijk heeft het koop en verkoop gedrag van de investeerder de meeste invloed op de Koers. De Koers heeft als afkorting de XMR. Deze is in de afgelopen tijd een mooie stijging laten zien. Inmiddels behoort de Monero al bij de top 10 van de grootse munten van alle cryptocurrencies. Door de privacy blijft hij echter ook zijn unieke positie behouden.
Wat zijn de speciale functies van Monero?
De Monero heeft hele specifiek eigenschappen. Dit maakt de Montero aantrekkelijk en uniek tegelijk. Je kan hierbij denken aan:
• de veiligheid van de transacties, ze zijn vertrouwelijk en niet traceerbaar. Bij de Monero transactie kun je niet zien wie de transacties doen en om welke bedragen het gaat. Het is wel mogelijk om openheid te geven wanneer je dat zou willen.
• 100% decentraal
De Monero is geen bedrijf, maar is gemaakt door vele ontwikkelaars over de hele wereld die hun expertise en tijd gebruiken voor het verbeteren van de Monero. Hierdoor kan de Monero niet door een land worden opgeheven.
Hoe kan de Monero volledige privacy garanderen?
Omdat de onderliggende filosofie van de Monero volledige privacy is, wil je natuurlijk weten als je de Monero gaat gebruiken op welke manier dit dan gebeurt. Er zijn 3 criteria die erg belangrijk zijn. De Monero is elektronisch, gedecentraliseerd en privé. Dit laatste punt wordt gewaarborgd doordat de privacy van de afzender wordt onderhouden door ringhandtekeningen. Dit geldt ook voor de transactie, deze maakt gebruik van de Ring Confidential Transactions. Ook de privacy van de ontvanger wordt beheerd door vertrouwelijke adressen.
Wat zijn nog meer voordelen van Monero?
De privacy blijft het grootste voordeel van de Monero. Ook voor de Koers is dit een zeer belangrijk aspect. Het is de cryptocurrency met de beste privacy mogelijkheden. Alle transacties zijn niet traceerbaar en ook niet koppelbaar. Maar het is ook mogelijk om de transactie wel zichtbaar te maken. De speciale blockchain zorgt ervoor dat de Monero dynamisch schaalbaar is. De Koers heeft bewezen enorm te kunnen stijgen. Voor handelaren is de Monero dus zeer aantrekkelijk, omdat er mogelijkheden zijn om grote winsten te maken. Het sterke ontwikkelteam dat op de achtergrond functioneert, zorgt voor een zeer betrouwbaar gevoel. Zij zorgen er ook voor dat de Monero controleerbaar is. De auditors krijgen een goed en open beeld van de achterkant van de Monero.
Wat zijn de nadelen van Monero?
Een nadeel van de Monero is dat het geen bitcoin munt is. Dit betekent voor de Monero dat het lastiger was om er dingen aan toe te voegen. Ook zijn de transacties groter dan bijvoorbeeld de bitcoin, omdat er veel meer codering is. Ook is de compatibiliteit met portemonnees voor Monero erg klein. Daardoor is de Monero minder gebruikersvriendelijk en nog niet zo breed geaccepteerd en aangenomen.
Hoe ziet de toekomst van de Monero eruit?
Doordat de Koers fantastische stijgingen heeft laten zien en behoort tot de grootste cryptocurrencies, ziet de toekomst er naar verwachting goed uit voor de Monero. De XMR wordt inmiddels als een relatief betrouwbare investering gezien door de investeerders. Naarmate de toekomst meer open en gedecentraliseerd wordt, zal de Monero juist steeds aantrekkelijker worden door de privacy die het biedt. Dit unieke element (de privacy) is zo speciaal, dat sommige specialisten de Monero een zeer goede toekomst toeschrijven. We zijn benieuwd wat de toekomst zal inhouden voor de Monero.