There is something wrong with the API

De Ripple Koers bekijken

Hoe werkt de Ripple Koers?
De koersen van de diverse cryptocurrency zijn volatiel. Dit betekent dat de koersen enorm kunnen schommelen. Dit geldt ook voor de Ripple Koers, want de koers is erg beweeglijk. Doordat de Ripple Koers erg kan schommelen, kan het handelen in de Ripple erg kansrijk zijn, maar ook risicovol zijn. De afgelopen jaren zijn er veel handelaren enorm rijk van geworden, doordat de Ripple Koers enorm gestegen was. Je kunt dus uitstekend profiteren van de Ripple Koers, wanneer je je goed laat informeren.

Over Ripple
De Ripple is net zoals de Bitcoin en de Ether een cryptocurrency. De Ripple gebruikt dus een
soortgelijke blockchain. Als je alleen kijkt naar de marktkapitalisatie is de Ripple de derde grootste cryptocurrency. Het grote verschil t.o.v. de ander cryptocurrencies is dat de Ripple een gecentraliseerde cryptovaluta is. Het wordt gebruikt door financiële instellingen. Je kunt er goedkoop en snel (internationale) transacties mee verrichten. Deze internationale transacties hebben vaak met verschillende valuta’s te maken. Doordat De Ripple geen tussenpersoon gebruikt, zijn er bijna geen kosten voor dit soort transacties. Dit is een groot voordeel. Bovendien is het gebruik van de Ripple supersnel. De banken worden steeds enthousiaster, en de Ripple wordt steeds meer gebruikt.

Heeft de Ripple zich al bewezen?
Aangezien de Ripple een legaal middel is, zie je dat steeds meer bedrijven interesse krijgen in het gebruik van de Ripple technologie. Inmiddels werkt al meer dan 40% van de Japanse banken hiermee. Ondanks dat de reglementen per land verschillen, zie je dat steeds meer nationale financiële toezichthouders zich verdiepen in de Ripple en andere virtuele valuta’s. Momenteel wordt al door veel grote banken deze technologie gebruikt, omdat de voordelen enorm zijn. De Ripple heeft zich in de bancaire sector inmiddels al wel bewezen.

Hoe is de Ripple ontstaan?
De Ripple is gestart als onderneming vanuit San Fransisco. Dit betalingssyteem dat vergelijkbaar is met Blockchian werd opgericht in 2004 door Ryan Fugger. Sindsdien is er een enorme groei geweest. In 2011 is het systeem beter, sneller en energiezuiniger gemaakt. Vanaf 2012 is de Ripple dan ook vooral gericht op de banken sector. De Ripple heeft een betalingsprotocol dat op dezelfde manier werkt als de gewone betalingssystemen van een bank.

Is de Ripple voor handelaren interessant?
Omdat de Ripple steeds meer gebruikt wordt en het de bancaire markt aan het veroveren is, wordt er ook meer in gehandeld. De Ripple Koers is de afgelopen jaren enorm gestegen, maar ook weer gedaald. De verwachtingen zijn dat de Ripple koers de komende jaren weer gaat stijgen. Dus de Ripple is zeker interessant voor handelaren, omdat je enorme winsten kan halen. Doordat de digitale valuta steeds meer wordt genormaliseerd en reguleerd in de wet, wordt de Ripple door handelaren erg goed gevolgd. Door de steeds ruimere acceptatie van de Ripple worden er steeds minder storingen endergelijke verwacht. Ook is elke eigenaar van een Ripple account verplicht om een kleine reserve te hebben. Hierdoor hebben hackers veel minder kans om het netwerk te bestrijden, met als doel deze te overbelasten.

Hoort Ripple ook tot de blockchain technologie?
Zoals hierboven gemeld is maakt de Ripple gebruik van dezelfde structuur van betalingen die werken zoals het concept van de blockchain. Ook Ripple gebruikt een ‘grootboek’ om transacties te verwerken. De internationale grote betalingen kunnen hiermee gedaan worden. De XPR helpt dus transacties uit te voeren tussen twee partijen, vooral als er geen directe uitwisseling mogelijk is. Het grootste voordeel van het gebruik van deze (blockchain) technologie is dat er geen derde partij is, en dat er geen tegenpartij-risico is.

Wat is het verschil tussen Ripple en de Bitcoin?
Omdat de Ripple en de Bitcoin allebei cryptocurrencies zijn, worden ze beschouwd als concurrenten. De Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale valuta, terwijl de Ripple in principe een transactie netwerk is dat ook een digitale valuta bevat. Deze digitale valuta’s heten Ripples. De Ripple heeft het voordeel dat het niet afhankelijk is van één bedrijf. De bescherming van bijvoorbeeld de transactiedatabase is centraal geregeld. Ook werkt de Ripple sneller dan de Bitcoin omdat er niet gewacht hoeft te worden op bevestiging van één bedrijf. De bevestiging van de transactie van de Bitcoin duurt gemiddeld een paar uur, terwijl de Ripple het in enkele seconden doet.

Hoe werkt de Ripple?
Alle betalingen van de cryptocurrency zijn cryptografisch beveiligd. De Ripple is ontworpen om te gebruiken binnen de infrastructuur van een bank. De financiële instellingen gebruiken de Ripple onder andere omdat je de transactiekosten enorm kunt verlagen met het gebruik van deze munt. De banken kunnen heel snel betalingen doen en kunnen deze real-time bevestigen. De communicatie tussen banken gaat via een gedistribueerd protocol. Dit protocol heet Interledger en is afgekort als ILP. De belangrijkste kenmerken van de Ripple zijn dat er gehandeld kan worden zonder tussenpersoon, er een goede beveiliging is en dat het mogelijk is om meerdere netwerken met elkaar te verbinden.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Ripple?
Het is wel duidelijk dat het hele betalingssysteem tussen buitenlandse bankrekeningen met behulp van de Ripple een zeer groot voordeel is. Dit komt omdat het oude traject ingewikkeld en tijdrovend was, en veel meer geld kost. Vaak is er sprake van verschillende valuta, extra bankrekeningen met lokale valuta, waardoor er allerlei extra transacties plaatsvinden. Met het Ripple netwerk is dit allemaal verleden tijd: het gaat snel, goedkoop en veilig met
directe toegang.

Hoe ziet de toekomst van de Ripple eruit?
Aangezien het erg goed gaat met de Ripple Koers over de afgelopen jaren, heeft de Ripple naar verwachting een mooie toekomst voor zich. De snellere verwerking van betalingen levert erg veel voordelen op, zodat steeds meer bedrijven het wereldwijd gaan gebruiken. Er zijn al meer dan 60 instellingen over de hele wereld die gebruik maken van Ripple. Hier zijn ook zeer bekende bedrijven zoals UBS, RBC, UniCredit en Santander. Ook gebruikt de Nationale Bank van Ubu Dhabii de Ripple al voor internationale transacties.